Erwin Beijersbergen Trio

Een eerbetoon aan Bill Evans door Erwin Beijersbergen.

Liner notes door Klaus Flenter

In 1960 hoorde ik voor het eerst het Bill Evans Trio op de plaat: “Portrait in Jazz”. Dit heeft zo’n indruk op mij gemaakt dat ik Bill Evans vanaf dat moment ben blijven volgen.

Erwin heeft op het Rotterdams Conservatorium bij mij gestudeerd en daar heb ik hem kennelijk met het ”Bill Evans virus” besmet. Dus is het niet zo vreemd dat hij mij gevraagd heeft de “liner notes” voor dit oeuvre te schrijven.

Erwin heeft een uitgebreide studie van diverse Bill Evans opnames gemaakt en heeft de piano harmonieën zo goed als mogelijk vertaald naar de gitaar, hetgeen een uiterst moeilijke opgave is. Het heeft hem er niet van weerhouden net zolang te studeren totdat het hem gelukt is. Hiervoor grote bewondering!

Hij beschikt over een uitstekende techniek (single note en akkoorden). Zijn solo’s zijn zeer melodieus, gelardeerd met technische hoogstandjes (geen patterns of jazz!). Bij zijn “single note” solo’s weet hij op tijd de luisteraar mee te nemen in de harmonische wending van de compositie door dit aan te vullen met mooie akkoorden.

Het repertoire is zeer divers. Afkomstig uit diverse periodes van Bill Evans. Van meditatief, bebop, mainstream tot funk. Een heel belangrijk aspect is dat Erwin beschikt over een zeer natuurlijke swingende timing.

Een zeer goede keuze is de ritmesectie. Harry Emmery is een geweldige zeer veelzijdige jazz-bassist met veel ervaring in een gitaar trio. Drummer René Winter maakt het trio compleet met de zeer smaakvolle invulling van zijn taak.

Tot slot: Een prachtige registratie van het Erwin Beijersbergen Trio met “A Touch Of Bill Evans”. Een welkome aanwinst op uw LP collectie.

Klaus Flenter.

De rhythm sectie: René Winter op drums en Harry Emmery op bas.

Teaser Time Remembered
Studio Engineer Jay-P  | Mixer-Master Wiboud Burkens